ZEILSCHEPEN STOFBERGEN - VOOR EEN ZEILTOCHT OP MAAT
Zeilen op het IJsselmeer en de Waddenzee of u nu een ervaren zeerot bent of een beginneling zonder zeebenen, iedereen kan mee. De ervaren bemanning maakt u wegwijs aan boord en geeft leiding bij het zeilen. U kunt u uitleven bij het hijsen van de zeilen, het bedienen van de schoten, het uitzetten van een koers en het houden van het roer.

Natuurlijk kunt u ook vanuit de zithoek ontspannen kijken naar het reilen en zeilen aan dek. Het trotseren van weer en wind, er met z’n allen voor zorgen dat de zeilen gehesen worden. Alle zeilen hoog, mijmerend op het dek, genietend van de natuur, de vogels, eb en vloed, zoute lucht of een nieuwsgierige zeehond die voorbij komt.

Ook een hele belevenis: het schip laten droogvallen op het Wad, zien hoe het water wegstroomt. Dan een lange wad-wandeling of mosselen rapen op één van de vele zandbanken, die vervolgens op schipperswijze voor u bereid worden. Bij nadering van de haven de zeilen strijken en opruimen, om dan gezamenlijk te genieten van een welverdiende rust. ’s Avonds flaneren op één van de eilanden of in één van de gezellige havenstadjes die het IJsselmeer rijk is.

Harry en Sarah Stofbergen, zijn de trotse eigenaars van hun aakschip Rival, de grootste traditioneel zeilende één-master, uit 1929. Zij hebben een jarenlange ervaring en zijn daardoor in staat om u de mooiste plekjes in hun vaargebied aan te bieden. Bij hun aan boord bent u de klant. In overleg kunnen uw dromen werkelijk worden. Dit alles in samenhang met de natuurlijke elementen, waaronder wind en getijden.

Of u nu alleen bent of met een hele groep, zelf wilt koken of een volledig verzorgde catering wilt, voor een dag, weekend of een hele week … zij maken er voor u een zeiltocht op maat van!